diumenge, d’abril 17, 2016

         A MONTCADA I REIXAC LA CULTURA S' ESCRIU
                AMB F de FUNDACIÓ CULTURAL

La vitalitat cultural a Montcada i Reixac és visible, disposem de pintors, escultors, músics, historiadors ,poetes, escriptors, fotògrafs, ceramistes, artesans del vitrall i del vidre ,gent de la dansa, actors, grups teatrals, programacions culturals a lo llarg de l’ any , ja sigui a nivell municipal, com la tasca de les diverses entitats culturals que hi ha al municipi.
Es cert que hi ha mancances, que ja certs buits culturals, que cal més inversió per tirar endavant projectes aturats o guardats per quan toqui o hagi diner per fer-ho, mentrestant la CULTURA es mou, gràcies a les institucions , a entitats i associacions, a activistes culturals, a l’ acció de lo societat civil i a la riquesa d’ obra artística que ens aporten els artistes.
Una de les entitats que es mou, que realitza una tasca necessària i important, que treballa sense ànim de lucre, que s’ esforça per fer arribar arreu del municipi i fora d’ ell la historia de Montcada i Reixac, és la FUNDACIÓ CULTURAL MONTCADA.

Ena questa ocasió ens presenten el llibre de la Núria  Cervera ( recentment anomenada filla predilecta de Montcada i Reixac, per tot un llarga trajectòria professional, personal i humana, una de elles es ser la Presidenta de la Fundació, i autora del llibre RETALLS DE MÈMORIA ll) i en mateix acte es presenta el 32 nº de QUADERNS, dos formes de fer cultura , de fer memòria i de fer POBLE.


LA FUNDACIÓ CULTURAL MONTCADA

Us convida a la presentació del llibre  :

“RETALLS  DE  MEMÒRIA  II “  de Núria Cervera .
Lloc i dia :  Auditori Municipal ( Plaça Església , 12)  el dia 20 d’abril a les 19.30 h.

L’autora ens endinsa en records d’enllà del temps que molts montcadencs no han conegut perquè , senzillament , no hi eren.
 Recordar uns quants oficis, botigues , serveis  o maneres de guanyar-se la vida algunes persones mitjançant una activitat, de vegades exercida al carrer, gairebé ha desaparegut.
Montcada, com qualsevol altre poble es mereix que la seva història  per senzilla, petita, entranyable i no gaire llunyana  que sigui … també formi part de la gran història del nostre mil·lenari poble .
---------

En el decurs de l’acte també es farà la presentació de la

REVISTA QUADERNS , nº 32  .

  A la mateixa podreu llegir tot un seguit d’històries molt interessants  i variades  ,  que us avancem amb  els titulars :
“Anna , o la mirada interior”  . Historia d’una família montcadenca .
“Un montcadenc aventurer i pioner en el món del motor” .
“Història de la bòbila “les tres noies” .
“Una mirada al passat” ,  feta a través   de la publicitat local .
“El Castell de  Torre del Baró”. Aclarint un malentès.
“ L’escola de Terra Nostra” .






         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...