dissabte, de gener 09, 2016

L' ESCOLA CAPELLA , UNA EXPOSICIÓ  PER VISITAR







fotos realitzades per fidel casajuana

A la Veu.cat podem llegir, aquest article de la Laura Grau.

L'Auditori Municipal acull la mostra 'L'escola Capella' fins al 31 de gener

Fins al 31 de gener es pot visitar a l'Auditori Municipal la mostra 'L'escola Capella' que ha organitzat la Fundació Joan Capella amb motiu del desè aniversari de la mort de l'artista. La inauguració, feta el 15 de desembre, va congregar una àmplia representació dels alumnes que van passar per les seves classes –un total de 150– durant la dècada dels noranta, que van cedir una de les seves obres per a l'exposició col·lectiva, on queda palesa la influència que Capella va exercir sobre la manera de pintar d'alguns dels seu alumnes. Cada quadre s'exposa acompanyada d'una fotografia del seu autor i forma part del catàleg que la Fundació ha editat per a l'ocasió i amb el qual ha obsequiat als alumnes participants a la mostra.
L'alcaldessa Laura Campos (ICV-EUiA) va destacar el paper de Capella "en el posicionament de la pintura com un referent dels cursos i tallers que es fan a Montcada i la seva contribució a consolidar-los" i va remarcar no tan sols la sensibilitat artística de l'artista, sinó també la seva qualitat humana i la gran estimació que sentia per Montcada". El director de la FJC, Jorge Gómez, qui també va ser alumne de Capella, va agrair la col·laboració de tots els alumnes que han cedit obres per a la mostra, "que ens permet recordar els bons moments que vam compartir amb ell i les seves ensenyances". L'acte va acabar amb una xerrada del crític d'art Ramon Casalé, que va fer un recorregut per la història de les escoles d'art.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...