dimarts, de setembre 16, 2014

OPINIUM

Ja sé que tots estem  fins allà de la classe política, que ens va bé donar-li les culpes de tot el que passa, el cert es que nosaltres també tenim para de culpa de l’ actual situació: per passivitat, per deixadesa, per conformisme, per còmplices.... PER COMODITAT.
Després d’ un govern municipal  PSC - CIU, hi haurà alternativa ? , o les coses continuaran com fins ara, ha estat un balanç positiu aquest govern?, que en pensen les seves executives locals ?
La marxa d’ en Joan Maresma i la possible dimissió de l’ actual  alcaldessa obren noves perspectives.  Prendran ells la decisió o estaran supeditats a lo que diguin les executives de la comarca o de la capital, renovaran el pacte? o el trencaran?.
Realment les properes eleccions municipals es presenten interessants, Podemos , Guanyem, seran les úniques llistes noves que es  presentin ?,  o s’afegirà també la CUP a les eleccions a Montcada i Reixac, hi haurà pacte  o front comú de tots els partits de l’esquerra?. Sorgirà alguna iniciativa popular amb una candidatura nova ?
L’ atur, el dret a l’ habitatge, el soterrament.... quins sons els seus propòsits per els propers quatre anys. Que pensen del medi ambient, de la política industrial, de l’esport, de la cultura, consideren que cal aprimar l’ administració local. Quin model volen per Montcada i Reixac.
Son partidaris de publicar els números de totes les subvencions directes i indirectes que reben totes les entitats, col·lectius, associacions, clubs, etc.. S’ enfrontaran a les administracions publiques quan calgui fer-ho.
Que en pensen de la descentralització , consideren que hi ha d’ haver la figura de Regidor de barri, quines eines participatives consideren adequades perquè la població pugui aportar el seu parer.
Quan diuen que han parlat amb la gent dels barris, a quins interlocutors es refereixen, quan diuen que molts ciutadans els hi ha comunicat tal problema o tal mancança,  son dos tres o quatre?. Com articularan per poder escoltar la veu del poble ?
Visitaran els barris a mesos vista de les eleccions, realment trepitgen el territori per conèixer de primera ma els problemes.
Ja  he escrit en més d’ una ocasió que a Mas Rampinyo estem sense  una  AAVV forta, és cert que hi ha dues en funcionament , sense cap taula de treball que agrupi totes les entitats , associacions, col·lectius, etc. , per tal de exposar  les idees , de fer un xic de força.
Les eleccions municipals son importants, aconseguir un model de poble amb serveis i equipaments adequats es primordial , tenint clar que  les persones que habitem al municipi som  els destinataris.

Si teniu quelcom que dir: elmasrampinyo@gmail.com


         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...