dijous, de novembre 28, 2013

'Veus des de la Ribera'

PUBLICAT A LA VEU.CAT:

SOCIETAT
INTEGRACIÓ
La mostra 'Veus des de la Ribera' s'inaugura divendres a l'aparcament sota la C-33
L'exposició consta de prop de 200 fotografies de gran format, del fotògraf Joan Tomàs
27/11/2013 - Sílvia Alquézar

Les imatges de l’exposició ‘Veus des de la Ribera’, coordinada pel departament d’Integració amb el suport de la Fundació Mescladís, ja es comencen a veure als pilars de l’aparcament sota l’autopista C-33, davant l’escola La Salle. L’autor de les imatges, el fotògraf Joan Tomás, i els seus col·laboradors, han començat a col·locar les fotografies, de gran format, que cobriran les columnes de la infraestructura. La inauguració oficial de la mostra tindrà lloc aquest divendres, 29 de novembre, a les 19.30h, en presència de les autoritats municipals, l’artista, representants de la Xarxa Gencat d’autopistes i de la Fundació Mescladís. També hi haurà un recital poètic a càrrec del grup local Dèria Teatre. L’exposició pretén ser un espai col·lectiu de reflexió per donar continuïtat al treball de cohesió social fet a la Ribera i, alhora, ser un pont de comunicació entre el barri i la resta de la ciutat. Els retrats, que es van fer a final de setembre, són imatges fresques i plenes de sentiment, que mostren la diversitat de la Ribera amb l’objectiu de posar en valor la història d’un barri forjat a partir dels somnis d’immigrants. La mostra consta de tres nivells: 6 columnes estan dedicades a les imatges de l’acció Encaixats, 2 pilars acullen fotografies històriques del barri i 9 més exposen les instantànies de veïns i veïnes amb les seves històries de vida.

Per tal d’ocupar aquest espai amb les imatges, l’Ajuntament i l’empresa Invicat (Infraestructures Viàries de Catalunya), que pertany al grup Abertis, van signar el 20 de novembre passat un conveni, pioner a Catalunya, per tal que l’administració local pugui fer servir l’espai situat sota la C-33 per poder fer-hi exposicions o qualsevol altre activitat relacionada amb la cultura. Integració Social ha estat l’impulsor d’aquest conveni i la primera exposició que veurà la llum en aquest espai serà ‘Veus de la Ribera’, amb imatges de grans dimensions de veïns i veïnes d’aquest barri.

................

Cal felicitar a els autors de la instal·lació fotogràfica que s’ està muntant sota l’ autopista al seu pas per Mas Rampinyo. Un treball fotogràfic amb un rere fons social. La visió d’ un barri com la Ribera, un projecte que ha portat dies de feina, però que de ben segur complaurà a els autors i a els protagonistes de les fotografies.
La utilització de l’ espai que proporcionen les columnes i el aixopluc de la autopista, fa que en certa manera aquest element que trenca l’ harmonia del paisatge des de fa anys, retorni a la gent un espai  ON PODER CONTEMPLAR UN INTERESSANT TREBALL FOTOGRAFIC I SOCIAL.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...