dijous, de juny 16, 2011

LA UNIÓ UNA ENTITAT  DESCONEGUDA

La Unió avui en dia es una desconeguda per molta gent que viu a Mas Rampinyo, hi ha gent que no sap que darrera la façana remodelada al 1996, hi ha una entitat amb més de 90anys d’ historia, la gent no sap que ha estat gràcies a  molta gent que a lo llarg dels anys ha fet que el currículum de l’ entitat es vagi ampliant.
Es evident que l’ esperit que hi havia en la seva fundació, no és el que hi ha ara , els temps i les persones han canviat, les costums han evolucionat, durant aquets anys ha estat important el paper de la societat civil, que ha anat gestionant l’ entitat, també ha participat activament en els grups i en les activitats corresponents. Han hagut dalts i baixos, moments i etapes d’ activitat frenètica, i etapes de una paralització preocupant.
La Unió no és una entitat privada com a tal, la Unió és una entitat formada per més de 300 famílies, per gairebé 400 socis, una entitat que ha estat oberta a altres entitats que han necessitat de les seves instal·lacions. Tinc la impressió de que hi ha gent que parla de la Unió , sense saber el que es , el que fa, el que ha fet, el que vol fer. Tinc la impressió que hi ha molta gent que només pensa que l’ administració pública es la que ha de fer tot, les festes, la cultura, lo lúdic, lo esportiu. La gent que encara es pensa que la Unió només viu dels ajuts públics, que l’ administració cobreix totes les despeses (cosa que no es certa).
El paper de l’ administració pública vers la Unió ,  ha canviat en els darrers temps,  a lo llarg dels anys però, trobaríem episodis negatius, per part  de l’ Ajuntament vers la Unió. També cal dir que hi hagut juntes de l’ entitat que han estat immòbils i estàtics en els canvis, no van saber comprendre que calia evolucionar.
La Unió  en el darrers anys ah sofert canvis en el seu interior, per guanyar en seguretat, i en mobilitat per la gent discapacitada. De fet en els darrers anys la teulada, la caixa escènica, la sala de trofeus, un ascensor en l’ interior, lavabos, millora instal·lació elèctrica, etc.. Tot això sense deixar de funcionar els Grups de l’ entitat , aquets son l’ lama i motor de les activitats dins de la Unió.
Us recomano que entreu ala web de l’ entitat:  www.la-unio.cat , si podeu que us feu  amb un exemplar del llibre de la Unió del 75 aniversari, o llegiu el Veïnat, que us feu amics al facebook de la Unió, que parleu amb amics, veïns o components de la entitat, per tal de conèixer una mica més el que es la Unió.
També que si passeu per el davant i veieu activitats entreu a veure el que es fa: teatre, exposicions, gimnàstica, ball de saló, ballet, cursos de cuina, marqueteria, etc., sense oblidar la festa  Major de Mas Rampinyo que organitza la Unió, amb col·laboració de altres entitats ( poques cal engegar una comissió de festes més participativa, més diversa).
La Unió està oberta,  és una entitat viva, activa, però necessita de tu. Potser cal millorar la comunicació vers la gent que no coneix encara la realitat, potser cal  fer tots el possibles per demostrar que la Unió es de tots, però que com entitat que no es autosuficient necessita de socis, i sobretot de participació.
Hi ha uns tòpics positius i negatius sobre la Unió que cal canviar, corregir. Som al 2011, i no pas al 1921, entre tots ho podem fer.
Ara els socis el proper dia 8 de juliol tenim l’ assemblea extraordinària, hi ha la dimissió e la junta, en uns moments de certa complexitat. Una cita que no podem perdre, però també tenim un altre repte el de donar a conèixer la entitat, d’ explicar el que es la Unió, perquè deixi de ser una desconeguda.
El quadre que hi ha al vestíbul de l’ entitat , que fou pintat per un masrampinyec d’ adopció, una artista, una persona en majúscules, un president, un col·laborador, un amic, un  Joan Capella immens, una donació amb motiu del 75 è aniversari de l’ entitat al 1996. El quadre és una visió personal de la Unió.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...