dimarts, de maig 03, 2011

 FESTA MAJOR 2011 EN IMATGES




















La Festa en imatges, és un repàs de la Festa Major que ha finalitzat, han estat un dies intensos d’ activitats, per sort la meteorologia ha estat a favor , i a excepció de la tarda del dijous ha respectat la Festa.

Uns 18 actes organitzats, amb la presència de moltes persones en alguns d’ ells, és evident que hi ha detalls per prendre nota i polir en properes edicions, però els temps actuals les tradicions i les costums han sofert canvis, i la nostra Festa no és una excepció.

Començar la Festa amb el Pregó realitzat per La Pegatina, ha estat un encert, un Pregó reivindicatiu i festiu, que va comptar amb un final musical molt celebrat i gaudit per el públic. Han traspassat fronteres, però ells es mostren propers, i realment es van posar a la gent a la butxaca. Estic molt d’ acord amb lo que van dir, cal eliminar la barrera que suposa la via del tren, cal obrir la Festa a la gent que ha vingut a viure a la zona de Mas Duran a Mas Rampinyo, des de la Unió ja ho estem intentant, potser no ens comuniquem prou bé, potser no interessi la festa com a tal. Com també que cal que el jovent participi a la Festa,i que aquesta estigui oberta a el jovent, però com fer-ho?, quina es la fórmula, quin es el mètode, quina és o quines son les solucions?.

La participació en la Festa Major de MAS RAMPINYO, ha estat considerable, es clar que cal millorar-la. Sense cap mena de dubte la botifarrada a estat l’ acte més participatiu i a l ‘ hora solidari. El diumenge dia 1 de maig al matí va ser el dia de més alta participació, les puntaries, la trobada de plaques de cava, les sardanes, la Botifarrada, la caminada del CIM, el festival de Playbacks, les exposicions .... Per tancar la festa un espectacle amb majúscules .

La mostra de cuina amb més de 60 plats presentats, amb unes 300 persones , uns dels actes consolidats i amb una trajectòria participativa significativa.

Escriure sobre la festa major de Mas Rampinyo, sense caure en els tòpics, és difícil.Però cal reconèixer la tasca feta per tota la gent col•laboradora , per el CIM, per l’ Associació de Botiguers i Industrials de Mas Rampinyo, per la Junta de la Unió, per la Comissió de la festa Major,per grups de l' entitat, per la col•laboració de l’ Ajuntament de Montcada i Reixac, per els anunciants del programa, per els socis de la Unió , com per a tots els veïns i veïnes de Mas Rampinyo que any rera any participen .

La Unió porta 90 anys organitzant la Festa Major, ens els anys 10 s’ organitzaven dos festes en els mateixos dies, era la rivalitat de dues associacions o entitats. Actualment és la Unió, que porta l’ organització, és un esforç humà i econòmic que te molt de valor, per els temps que corren. 












         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...