dijous, de maig 26, 2011

LES INDIANES, EN BLANC I NEGRE








La conservació del patrimoni d’ un poble , és primordial.  A Montcada i Reixac s’ ha malmès molt patrimoni durant temps. En èpoques anteriors  i en èpoques democràtiques la conservació del patrimoni ha estat en darrer terme, es veritat que en alguns casos s’ omplien la boca dient que si que vetllaven per el mateix, però a l’ hora de la veritat, es donava el vist i plau.
A mi no em val la excusa que en els pobles dels voltants ha passat el mateix, de rés em val quan comprovo que mica en mica , no hi ha un patrimoni conservat. Hi ha gent i grups que treballen i lluiten per intentar defensar el que hi ha, hi ha gent que investiga i treballa per , disposar al menys d’ una informació gràfica i escrita d’ aquest patrimoni que ha desaparegut.
El patrimoni forma part de la identitat d’ un poble, un poble sense patrimoni per la seva identitat, espero que el poc que quedar es conservi, que l’ ajuntament resultant de els darreres eleccions pregui cartes en l’ assumpte, i que arribem a temps a salvar el que encara tenim.
El cas de les Indianes, és un d’ aquells que s’ hauria haver pogut salvar i conservar, com centre a cívic, com a equipament municipal, hauria estat un element interessant dins de la nova urbanització que es va realitzar a al zona. Una Masia envoltada de nous habitatges, que hauria estat un encert.
En aquest blog, ja he dedicat comentaris a les Indianes, en aqueta ocasió publico fotografies en blanc i negres dels anys 80, es una manera de divulgar part del patrimoni enderrocat, en aquest cas al veïnat de Mas Rampinyo, no pas com mal anomenen Pla d’ en Coll.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...