dimecres, d’abril 06, 2011

IDEES PER LA CULTURA A MONTCADA I REIXAC.
Que entenem per cultura i quines son les competències de la Regidoria de Cultura.

No se si soc massa reiteratiu, o repetitiu però el cert es que torno a parlar de cultura, hi ha idees ja penjades amb anterioritat. Segur que com en altres temes veiem les coses de mil maneres, jo aporto el que penso .

IDEES:


Elaboració d’ un llibre blanc de Cultura: on som on volem anar o arribar.

Un pla de racionalització dels equipaments culturals.

Creació d’ un consell assessor i consultiu de Cultura

Creació del cens d’artistes locals, pintors , d’escultors, fotògrafs, escriptors, artistes plàstics, gent del cinema, etc. Que aquest cens sigui pùblic, que estigui a l'abast de les entitats i les persones.

Marcar la diferenciació entre Cultura i participació ciutadana

Reforçar Cultura com a Regidoria no Maria

Potenciar , promocionar, ajudar a entitats i associacions dedicades a la Cultura .

Descentralització d’ exposicions, cursos, activitats i actes organitzats per la Regidoria.

Els tècnics de la Regidoria han de facilitar informació de interès per les entitats, associacions, etc. del municipi.

Sala permanent d’ exposicions , per difondre la obra i vida artística d’ en Joan Capella.

Senyalització d’ equipaments culturals i del Patrimoni local. Amb pannells explicatius, informatius.

Elaboració de una web dedicada a Cultura:  Agenda, llocs de interès cultural del municipi, etc.. Enllaços de blogs personals dedicats a la història, cultura, arts, etc. . La difusió amb les noves tecnologies.

Centre Cívic a Mas Rampinyo, cal poder visitar les exposicions fotogràfiques els dissabtes i diumenges.

Utilització dels equipaments no públics, com ara La Unió de Mas Rampinyo

Promoció de festes tradicionals de cadascun dels veïnats i del municipi.

Publicar les condicions per a la utilització de les sales de les exposicions, teatres, etc. , i per optar a les ajudes per la publicació de llibres, etc. .

Coordinar les activitats, entre tots els agents culturals del municipi, evitar la contra programació, potenciar l’agenda, fer campanyes de sensibilització. Traspassar activitats a entitats que ja treballen en el sector.

Arribar a acords puntuals amb l’ empresa dels cinemes per tal de fer CICLES TEMATICS.

Creació d’ un Arxiu municipal: seguint la proposta realitzada per un grup de persones que formàvem part del equip assessor de l’ Abans. Es primordial preservar el patrimoni gràfic, documental, sonor, etc. referent al municipi. Cartells antics, revistes o diaris antics editats al municipi. Un arxiu on les entitats que ja treballen en el tema, tinguin veu i participació, així com historiadors, col•leccionistes o particulars que vulguin formar-hi part, és evident que l’ administració pùblica local ha de ser la que tiri endavant amb el projecte.

No hi ha diners per a tot, ni temps, ni gent, però és important marcar un camí a seguir, per tal de que cultura deixi de ser la Regidoria Maria, per tal de que Montcada Reixac sigui CULTURA( cosa que en les campanyes institucionals publicades en un anunci a la Veu, la cultura es la gran absent). Com de positiu seria que es realitzes una pluja de idees, una o varies trobades per parlar sobre la Cultura, on sobretot els agents culturals diguin i proposin ...










































         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...