dijous, de març 18, 2010

UNA NEVADA FOTOGRÀFICA





No hi ha dubte que la nevada del 8 de març ha estat una de les nevades més fotografiades de la història. No vol dir que sigui la nevada més important, sinó que en ple segle XXI, la fotografia està a l’ abast de tothom, persones que porten incorporat una camera fotogràfica en el seu mòbil, cosa que permet que puguin fotografiar al instant, qualsevol fet o esdeveniment.
La diversitat de cameres fotogràfiques digitals, algunes de mides reduïdes, de les quals la gent disposem, i el mínim cost econòmic, fa que al gent siguem testimonis gràfics de tot els que passa al nostre voltant. Les noves tecnologies permeten que aquestes imatges les podem penjar a la xarxa, donant-li una difusió que pot arribar a milions de persones.
Per això una fotografia de la nevada a Mas Rampinyo, la podien veure a Burkina Faso, gairebé al moment que nevava . Podem parlar de la universalització o globalització de la fotografia de qualsevol persona sigui o no fotògraf. En molts casos els mitjans de comunicació tant impresos, com audiovisuals, o digitals, utilitzen les fotografies realitzades per persones que no son fotògrafs professionals, però que han estat en el moment o instant adequat, per poder captar aquell fet, esdeveniment o noticia.
Podem entrar en la galeria de la Veu. Cat, en el facebook, en alguns blocs, així com la portada de la Veu en paper, podrem comprovar com diversa gent ha publicat i penjat nombroses fotografies. Ara bé encara hi ha més fotografies realitzades per gent, que no han estat publicades ni penjades, doncs les guarda en al seva tarja de memòria, o en el disc dur del ordinador, no han considerat oportú publicar-les en la xarxa, no tenen la necessitat de fer-ho.
Que la gent generi testimonis gràfics, és interessant i enriquidor, que la gent publiqui i pengí les imatges, és una manera de compartir aquell fet, aquell esdeveniment, aquella noticia, però també compartir sentiments, sensacions, sensibilitats, etc..
La creativitat, l’ art, no te fronteres, com tampoc les te la fotografia....

Les fotografies han estat realizades els dies 8 i 9 de març, a Mas Rampinyo


         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...