dijous, de febrer 18, 2010

OPINIUM


Malauradament no és mou ¡ som un veïnat adormit, som gent conformista, gent que ens agrada criticar, parlar, fer safareig , però a pocs molt pocs ens agrada actuar, a posar fil a l’ agulla , a treballar per aconseguir coses per Mas Rampinyo. Quan en una trobada casual per el carrer ,parles amb gent, surten els típics temes de sempre que si caldria fer això o caldria fer allò, clar que gairebé sempre utilitzem la premissa de bé jo no tinc temps per fer-ho, però si tu ho fas... . D’aquesta manera no trobarem a gent que vulgui dedicar temps per tirar endavant iniciatives.

Quan més siguem, més riurem, el mapa polític a Montcada i Reixac s’ ha ampliat amb una nova formació política, es tracta de la UPyD, segons he llegit laveu.cat., realitzant un comunicat dient entre altres coses que la UPyD està formada per “un grup de gent preparada, fins ara aliena a la política i amb un projecte de ciutat que valori i integri la participació ciutadana i la transparència en la política municipal”. El 2011 hi ha eleccions municipals, caldrà veure si sorgeixen altres opcions polítiques, caldrà estar atents. Ara bé, comencen una mica coixos quan diuen que son gent aliena a la política, quan per definició l’ home és un animal polític, i quan algun d’ ells està fent política des de fa temps.

És una bona noticia, el fet de que s’ hagi presentat el nou consell de administració de la OAIL, tota renovació es bona per el bon exercici democràtic i de funcionament d’ un òrgan com aquest. Cal felicitar la iniciativa de limitar i renovar els càrrecs., quan més gent participi, més és coneixerà la tasca que es porta a terme des de l’ OAIL. La Veu és un mitjà públic, i que malgrat alguns tòpics, és seguit i llegit per molts veïns i veïnes.
Montcada Ràdio, La Veu digital, la de format paper, son medis que podem utilitzar per estar informats del que passa a prop nostre, i ha de ser el vehicle que L’ Ajuntament informi i realitzi campanyes , per arribar a un major nombre de veïns i veïnes.
És evident que tot es millorable, segur que cal anar introduint noves seccions, facilitar més la participació de al gent , oferir espais d’ opinió per a gent especialista, gent coneixedora de tems que preocupen a els veïns i veïnes, també potser s’haurà de permetre que els periodistes puguin fer un tema a fons, un reportatge sobre el que ells creguin convenient ( ells son els professionals), tant escrit com a fotogràfic. La TV via internet, i les noves tecnologies han de facilitar el treball dels professionals, però també oferir garantia a els veïns i veïnes d’ estar més informats.

La comissió del Festa Major de MAS RAMPINYO, està en marxa des del mes de gener, som pocs els membres que formem part i que participem, des de fa temps s’ ha intentat agrupar més entitats i associacions, així com a gent particular, perquè considerem que la festa major és de tots, per tradició, per convenciment considerem que la Festa a de continuar, som conscients de que cal donar algun gir ( cosa que ja estem fent, però cal noves idees, nous conceptes, noves iniciatives). Considero que La Unió no pot, ni deu continuar sola ( també hi participen algunes entitats i associacions) en les tasques organitzadores, les entitats, associacions, AMPES, etc. del veïnat, han de participar i col•laborar.
És un debat encetat moltes vegades però mai s’ ha tractat amb prou temps i amb la fermesa que calia. Mas Rampinyo està creixent, hi ha molta gent que acaba d’arribar, si volem evitar que siguem un poble dormitori, em de treballar perquè la gent s’ integri en les entitats, associacions, etc., però també que participi en las festes i activitats que es desenvolupen a prop d’ ells.
Qualsevol persona que vulgui participar pot trucar al 93 564 40 50 tel de la Unió, o a info@la-unio.cat..

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...