dimarts, de gener 05, 2010

PER LLOGAR-HI CADIRES



A Montcada i Reixac, disposem de gairebé dues mil butaques o cadires per poder contemplar qualsevol tipus de teatre, concerts, recitals de poesia, etc. Més endavant haurem de sumar-hi les butaques del teatre auditori de Montcada Aqua ,que com tots sabeu encara no està acabat, quan entri en funcionament haurem de sumar-hi unes 600 butaques més.
La Salle a Mas Rampinyo, el Kursaal a Can Sant Joan, el Casino a Terranostra, la sala de la Unió a Mas Rampinyo, ABI a Montcada, l’ Auditori municipal a Montcada, i l’ Auditori de Montcada Aqua a Mas Rampinyo, son sales que oferten més de 2600 localitats.
Realment disposem de infrastructures culturals, però hi ha disponibilitat econòmica per tal de poder-hi programar d’ una d forma continuada?. El eix  Kursaal,Auditori del Centre i Montcada Aqua, permetrà que hagi també programació publica en les altres sales ?( en el cas de la Unió, s’ han programat molts pocs actes a càrrec de la Regidoria de Cultura del municipi.
Val més que sobrin que faltin, segur que si, però realment s’ ha actuat de una manera coherent a l hora de dissenyar alguns equipaments?, hi ha prou vida cultural, hi ha prou activitat productiva en els àmbits del espectacle, teatre, etc.. Se ha racionalitzat bé el tema de les infrastructures, s’ ah comptat amb les associacions, grups, entitats i col•lectius respectius. És el resultat del pla estratègic?, realment és un tema per a debat.
La realitat és que disposem de espais per programar, s’ haurà de organitzar, intentar arribar a tots els àmbits, per tots el gustos, està molt bé invertir en infrastructures, però també cal fer-ho en donar vida, més vida cultural al municipi, cosa que en temps de crisi sembla bastant difícil. L’ excés de cadires farà ser més enginyosos a els responsables del departament de cultura, els encarregats de facilitar l’ accés al mon de la cultura a tots el veïns.
Mentrestant no s’inaugura el Teatre - Auditori de Montcada a Aqua, a Mas Rampinyo, podrem gaudir del treball dels diversos grups de teatre locals, que poc a poc van aportant una més gran oferta teatral, per sort disposem d’ espais prou dignes, cal esperar que altres activitats artístiques també vagin sumant i que els grups o artistes locals puguin mostrar els seu treball , com son la música, la cançó, el ballet, la poesia, el circ, etc..

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...