diumenge, de juliol 26, 2009

Tancat per vacances

El mes d’agost és el més en que la gran majoria de mortals fem les vacances, per agost és fàcil anar a qualsevol indret turístic i trobar-nos amb algun conegut, amic o veí, segur que molts tenim anècdotes per explicar sobre el respecte.

Viatjar és una manera de fer vacances, sigui un viatge organitzat, o sigui un viatge a l’ aventura, sigui lluny o a prop, a un lloc típic o a un indret exòtic. Malgrat la crisi econòmica, segur que enguany la gent viatjarem gairebé com cada any, molts tenim la necessitat de marxar, de trencar la rutina, de conèixer nous horitzons culturals, paisatgístics i socials.

Hi ha però una quantitat de gent que no surt de vacances, que les practica a casa, en sortides a la platja, o visites a llocs propers per tornar a dormir a casa. Hi ha una quantitat de gent que vius les vacances al veïnat ( practicant panxing, o altres activitats prou gratificants com son el descansar, el posar en ordre les col·leccions, el practicar els hobbys que durant l’ any no pots permetre, etc..

A Montcada i Reixac ens trobem com la programació del Auditori es tanca durant tot el mes d’ agost, de fet ja està tancat en aquests dies. Passa quelcom similar en les edicions de la Veu, que durant uns 45 dies no sortirà a la llum cap número ( encara que fos una edició d’ estiu s’ hauria de procurar una continuïtat d’ aquest medi de comunicació). És cert que Montcada i Reixac no és un municipi turístic, però no cal que ho sigui perquè es realitzin activitats durant el mes d’ agost per la gent que estem o es quedem.

És important donar servei a les persones , a la cultura , al esbarjo, no podem deixar de fer-ho tot un mes, més alguns dies de propines. Quelcom falla, no busquem amb la crisi econòmica les raons, doncs aquest assumpte el portem des de fa temps.
A altres localitats l’ estiu és nota també amb una menor oferta cultural i d’ oci, però si volem un municipi i un veïnat on la gent estigui més a gust caldrà trobar una fórmula per oferir més activitats. Montcada i Reixac si vol ser una ciutat ho ha de demostrar els 365 dies, no es pot parar el rellotge ni el calendari perquè arriba l’agost.

Aquest buit d’activitats en l’estiu , s’ hauran de corregir en els propers anys.

Segons la web de montcada.cat i de la veu.cat, els cinemes del Punt de Montcada ( un nom gens afortunat), tornen a obrir al públic, una nova empresa els gestionarà ( esperem que tingui èxit empresarial i econòmic en la nova iniciativa), segons les fonts abans citades la primera projecció serà el dia 30 de juliol. Com a espectador dir que la noticia m’agrada i em reconforta, no tenir que agafar el cotxe ni el transport públic per anar al cinema es una avantatge. Sense cap mena de dubte l’ oferta cultural i d’ oci en el municipi i en el veïnat sortirà guanyant, i en part taparà els tancats per vacances, que malauradament sovintegen en el municipi i en el veïnat.

Agost fa que el veïnat sigui com un desert, que gairebé no ens creuem amb gent per els carrers, les botigues tancades ( com la gran majoria d’ empreses), és cert que les altres temperatures també col·laboren a que la gent a certes hores no sortí de casa.

Esperem que aquest agost a les carreteres hagi més seny, que els boscos no és cremin, ni és cremin empreses, ni que en tanquin més, que la gent gaudim del descans, que ho passem bé, que aparquem els problemes i sobretot que ens retrobem amb força salut.

No se si tancaré per vacances aquest blog, suposo que no, però aneu on aneu feu d’ ambaixadors del nostre veïnat. Jo intentaré penjar comentaris i fotografies tant com poguí.

         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...