dimarts, d’abril 14, 2009

Publicat a la VEU.CAT


“Les entitats locals rebran enguany un total de 200.000 euros de subvencions. Se’ n beneficiaran 85 associacions socials, culturals, educatives i veïnals.”

“L’ ajuntament destina enguany 200.000 euros a les entitats en concepte de subvencions, exactament la mateixa quantitat que al 2008, de la qual es beneficiaran un total de 85 associacions. Malgrat que els diners són els mateixos, la distribució és diferent entre les entitats de caire social, cultural, veïnal, de joves, educatives i dedicades al medi ambient.”



Punt de vista .

Que Montcada i Reixac compta amb una sèrie d’ entitats , associacions, col·lectius, etc., que són l’ eix vertebrador de l’activitat realitzada per la societat civil, és una realitat ben palpable. Que hi ha una vida associativa i participativa és evident, que la societat civil arriba on haurien d’arribar els estaments públics, és també força evident.

Suposo que les mancances i necessitats econòmiques de les diverses entitats del municipi deuen ser molt elevades, doncs avui en dia tot costa diners, per sort hi ha gent que està al capdavant de les entitats, en els òrgans gestors, com a monitors, com a membres dels grups, de les comissions, gent que en la majoria de casos no cobra, no tenen l’ element crematístic com a prioritat, ni com a fi. Gent en el major nombre de casos que està a segona fila, d’ una manera casi anònima, que treu hores d’ on sigui per tal de fer “ associacionisme”, sigui de caire social, cultural, esportiu, medi ambiental, etc., etc..

En alguns altres comentaris publicats, he demanat la publicació de la llista d’ entitats que cobren subvenció, per quines activitats i per quines raons, estic segur que seria didàctic i entenedor que la informació fos publicada.

Segur que les regidores o departaments corresponents no tenen cap inconvenient que la gent disposem d’ aquestes informacions. Per aquest motiu aprofitant la publicació de la noticia dels 200.000 euros de subvencions, torno a demanar a els responsables, que donin el pas endavant i facilitin la informació.

Tan dels ajuts directes, com dels indirectes ( lloguers, publicitat, etc.), cal saber on van a a parar els nostres diners, i sobre tot com s’administren els diners vers les associacions de tota índoles que compta aquest municipi tan viu associativament parlant.




         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...