dissabte, de febrer 14, 2009











CENTRE CULTURAL

La Cultura i els seus derivats, han estat gairebé sempre la gran oblidada, per els governs locals, comarcals, provincials, nacionals i estatals. La recuperació de la democràcia va comportar unes prioritats socials, que també van suposar un cert aparcament a les decisions i solucions vers les necessitats reals de la cultura.

La cultura ha estat en anys la “ assignatura maria ” , es a dir ha comptat poc a la hora de dotar-la d’ en uns efectius pressupostos. Al municipi de Montcada i Reixac, com en altres indrets, han estat les diverses entitats, col·lectius, associacions, artistes, les que van fer una tasca en pro de la cultura.

La societat civil, sense ànim de lucre, amb esperit de solidaritat, amb ganes de treballar, van realitzar un gran tasca. El teixit cultural de Montcada i Reixac és molt divers, gràcies a ell grups de teatre, grups de música, grups de sardanes, d’ esbart, de balls tradicionals com el del ball de Gitanes, grups literaris, fotògrafs, pintors, escriptors, escultors, etc. , etc., fan dia a dia que la cultura estigui present.

Porto molt de temps reclamant ( que quedi clar que no sóc ningú per fer-ho, hi ha gent més qualificada per fer-ho, però qu jo sàpiga no ho fa) i demanant, un llibre blanc sobre la cultura a Montcada i Reixac, on tots els que estem implicats puguem dir la nostra, fer una proposta comuna de com és, i cap on volem que vagi la cultura al municipi.

Tinc la sensació de que no s’ entén el que ha de ser la cultura, la inauguració del gran centre cultural ubicat a Mas Rampinyo, comportarà un ofec econòmic al departament de cultura, que farà que arribin menys diners a les entitats, col·lectius, associacions, i artistes que estan treballant des de fa temps ( és una apreciació, no pas una afirmació).

Omplir i mantenir les activitats al centre cultural suposarà un elevat cost econòmic, sense comptar amb el manteniment del dia a dia de les instal·lacions.

El centre és apunt d’ obrir, amb un considerable retard, actualment s’ estan realitzant obres d’ adequació en la part de l ‘ entrada. No hi ha dubte que és un mega projecte, no hi ha dubte que malgrat les polèmiques, és un edifici que no deixa indiferent a ningú, la qüestió és que s’ en parli. No sóc arquitecte, ni especialista en volum d’ edificació, però em sembla poca la separació de l’ edifici vers els habitatges que hi ha a la part del darrera.

Tinc ganes de poder gaudir de les representacions teatrals, dels concerts de musica, de recitals, de les exposicions, de que el centre sigui una fabrica i aparador de nous artistes, i evidentment dels actuals, que puguem disposar d’ una biblioteca amb unes instal·lacions més idònies, però que tot això si us plau no sigui en detriment d’ altres entitats que porten molt de temps fent a la seva manera. una cultura vers la gent.

Les fotografies han estat realitzdes per Fidel Casajuana i Manent,finals del 2008 i començaments del 2009, Centre Cultural, Mas Rampinyo.







         FEM-HO ARA, NO SIGUI QUE FEM TARD   autoretrat de ja fa uns anys M' agrada escriure i compartir-ho.... Després de la mort d&#...